Kırsal Mahallelerde Gübre Temizliği Yapılıyor
Kırsal Mahallelerde Gübre Temizliği Yapılıyor
Tarih : 04-07-2019 1292 defa incelendi

Çınar Belediyesi Fen İşleri Birimi’ne bağlı ekipler tarafından başlatılan çalışmada kırsal mahalleler yıllarca birikmiş çöp ve gübre gibi atıklardan arındırıldı.

Çınar Belediyesi, kırsal mahallelerde biriken hayvan gübreleri için çalışma başlattı. Çalışmalar Fen İşleri Birimi’ne bağlı ekipler tarafından Sevindik (Xecîta) Mahallesi’nde yapılırken, yaşam bölgesinden toplanan hayvan gübresi toprak veriminin arttırılması için tarlalara dağıtılacak.

Çalışmaya dair bilgi veren Fen İşleri Şefi Mehmet Burhan Arzu, çalışmaların çevre temizliği açısından önemli olduğunu belirterek, “Yaz aylarında oluşan haşere ve sivrisinek oluşumunu engellemek amacıyla önemli bir çalışmadır. Geçtiğimiz hafta başlatmış olduğumuz çalışmada kırsal mahallelerde birikmiş hayvan gübreleri ve çöpleri temizleyerek daha sağlıklı bir yaşam alanı için hizmeti veriyoruz” dedi.

Mahallenin muhtarı Abdullah Aker de Çınar Belediyesi’nin çevre ve sağlık için göstermiş olduğu duyarlılıktan memnun olduklarını dile getirerek, “Çalışmalarda emeği geçen belediye yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Temizlik çalışmalarından sonra mahallemiz böcek ve kötü kokudan kurtuldu” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise yaşadıkları alanın temizlenmesinden memnun olduklarını dile getirdi.