Çınar’da Spor Faaliyetleri Başlıyor
Çınar’da Spor Faaliyetleri Başlıyor
Tarih : 05-07-2024 162 defa incelendi

Çınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde sosyal aktivite ve çalışmalar kapsamında masa ve kort tenisi kursları açılacaktır.

MASA TENİSİ 

Sosyal faaliyetler kapsamında masa tenisi salonumuz Çınarlı masa tenisi sevenlerin hizmetine açılacaktır. Yaş sınırlaması olmamakla birlikte gelişme kaydeden üyelerle ilerleyen tarihlerde turnuvalar düzenlenecektir. Masa tenisi oynamak isteyen tüm sporseverler 8 Temmuz Pazartesi günü Nujîyan Parkı’nda masa tenisi sporuna katılım gösterebilir.

KORT TENİSİ KURSU 

Geçmiş yıllarda da birçok kort tenisi öğrencisi yetiştiren belediyemiz spor eğitmeni Feryat Kurkut tarafından özel olarak verilecek kort tenisi kursunun kayıtları 8 Temmuz ile 12 Temmuz tarihleri arasında alınacaktır. Kayıt yaptırmak isteyen kursiyerlerin başvurusu velisi ile birlikte alınacak, ilk başvuruda bulunan 15 kursiyere ise öncelik tanınacaktır. Yaz ayları boyunca devam edecek olan kort tenisi kursuna ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin kayıtları alınacaktır.

Başvuru yeri Nujîyan Parkı’nda bulunan olimpik havuzda Spor Eğitmeni Feryat Kurkut tarafından alınacaktır.

Açılacak kurslar ve spor faaliyetleri ile ilgili konuşan spor eğitmeni Feryat Kurkut, insanlara nefes alabilecekleri alanlar oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Çınar belediyesi olarak insanların kısa süreli de olsa çalışma streslerini, negatif enerjilerini atabilecekleri sosyal aktiviteleri ve ortamları hazırlayıp halkın hizmetine sunmaya gayret gösteriyoruz”dedi.

Kort tenisini ulaşılabilir bir spor dalı haline getireceklerini ifade eden Kurkut, “Masa tenisinin yanında kort tenisi kurusunu açıp çocuklarımızı hayatları boyunca oynayabileceği ve uzmanlaşabilecekleri bir spor dalı oluşturmayı hedefliyoruz. Elit bir branş gibi görülen kort tenisini halka indirgeyip herkesin faydalanabileceği bir spor dalı haline getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.