Tarih : 27-04-2026 1 defa incelendi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Çınar Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu Diyarbakır ilçe belediyeleri, engelli yurttaşların Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin tanımladığı hakların uygulanmasını sağlamak amacıyla 3 Mayıs'ta yürüyüş düzenleyecek.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Çınar Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu Diyarbakır ilçe belediyeleri, engelli yurttaşların Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin tanımladığı hakların uygulanmasını sağlamak amacıyla "Engelliler Onur Yürüyüşü" düzenleyecek. Yürüyüş, 3 Mayıs Pazar günü saat 12.00'de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünden başlayacak ve Sümer Park'ta sona erecek. İlçe belediye eşbaşkanları, engellilerle ilgili çalışma yürüten birimlerinin yöneticileri, engelli yurttaşlar ve onların kurduğu dernek yöneticilerinin katılımıyla düzenlenecek yürüyüş için Çınar Belediyesi hazırlıkları tamamlandı.
Çınar Belediyesi, yürüyüşe katılmak isteyen engelli yurttaşların ulaşımı için bir toplu taşıma aracı tahsis etti. Tahsis edilen otobüs, Nujiyan Parkı'nın yanında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi önünde saat 11.00'de hareket edecek.