Jinwar Kadın Merkezi Anneler Günü’nü Kutladı

Çınar Belediyesi Jinwar Kadın Merkezi, çok sayıda kadının katılımıyla “Anneler Günü’nü kutladı. Kutlamaya Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Beyaz Kaplan, belediye meclis üyeleri de katıldı.

Anneler Günü’nün önemine dair kısa bir konuşma yapan Jinwar Kadın Merkezi çalışanı Sosyolog Delal Kızılkan, anneliğin önemine değinerek, “Annelerimiz sadece Anneler Günü’nde değil her zaman hatırlamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Çünkü annelerimiz bizim en değerlilerimizdir. Ancak anne olmak için sadece çocuk doğurmak yetmez. Önemli olan çocukları iyi bir şekilde yetiştirmek ve topluma kazandırmaktır. Annelerimizin çocuklarının eğitimine dikkat etmesi bu yüzden çok önemlidir. Çünkü ilk eğitim her zaman annelerimiz tarafından verilir. Öte yandan annelerimiz oldukça fedakardır. Yaşamından, zamanından ödün vermekten asla kaçınmazlar. Bu yüzdendir ki Kur’an’da bile ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ denilir. Bu da annelerimizin, anneliğin ne kadar kutsal olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından müzik dinletisi eşliğinde ikramda bulunuldu ve Anneler Günü’ne özel şal hediye edildi.