Çınarlı Kadınlar 8 Mart’ı Kutladı

Çınar’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Jinwar Kadın Merkezi’nde kutlandı. Programa Belediye eşbaşkanı Deniz Demir, HDP Çınar Belediye eşbaşkan adayı Necla Tamriş ve çok sayıda kadın katıldı. Kutlamada ilk olarak Jinwar Kadın Merkezi çalışanı sosyolog Delal Kızılkan konuştu. 8 Mart’ta adalet ve eşitlik mücadelesi uğruna yaşamını yitiren New Yorklu dokuma işçisi cesur kadınları, erkek zihniyetine karşı mücadele eden kadınların mücadelesini hatırlatan Kızılkan, “Dünyanın her yerinde kadınlar bedenleri, kimlikleri, hakları ve yaşamları için direniyor. Bugün direnen ve mücadele eden tüm kadınların günü, yani bizim günümüz” şeklinde konuştu.

Kızılkan’ın ardından kısa bir konuşma yapan HDP Çınar Belediye Eşbaşkan adayı Necla Tamriş ise kendisini tanıttı ve tüm annelerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

Konuşmaların ardından Jinwar Kadın Merkezi’nin erbane grubu sahne aldı. Daha sonra orkestra eşliğinde çalınan şarkılarla halaylar çekildi.