Çınar’da Üst Yapı Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Çınar Belediyesi üst yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl DİSKİ  tarafından yürütülen kanalizasyon ve temiz su hattı (alt yapı) çalışmalarının ardından bozulan yolların onarımları yapıldıktan sonra parke taşı döşenmeye, kaldırımlar yapılmaya devam ediyor. Yapılan çalışmalarla sokaklar bir yandan daha güzel bir görünüme bir yandan da daha kalıcı ve kullanışlı bir üst yapıya kavuşuyor. Eski Mahalle’de tüm sokakların üst yapısı yenilenerek ilçe halkının hizmetine sunuldu.Çalışmalar şuanda ise Yeşil Mahallesi’nde devam ediyor.

Çınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün denetiminde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Mimar Şeyhmus Erzem, “Üst yapı çalışmaları ilk olarak Eski Mahalle’de tamamlandı. Şu anda Yeşil Mahallesi’nde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mevcut yol ve kaldırımlardaki parke taşları, beton parçaları iş makineleri ile kaldırılarak yolların temizliğine de ara verilmeden devam ediyor. Ana caddelerde kaldırımlı yollar, ara sokaklarda ise parke döşeniyor. Kaldırım çalışmalarına elverişli olmayan yerlerde istinat duvarları örüldü. Ayrıca Eski Mahalle’de imar planlarında park olarak görünen alanda park çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Eski Mahalle mezarlık yolu da projeye eklenerek parke taşı döşendi. Çalışmalar sırasında ilçe halkının talepleri de gözetilerek çözümler üretiyoruz”  şeklinde konuştu.

Çınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Çiftçi de devam eden  üst yapı çalışmalarına dair şunları söyledi:

“15 Ekim 2018’de ilçemizde üst yapı çalışmalarını başlattık. Üst yapı çalışmaları öncesinde belediyemizin de talebi doğrultusunda DİSKİ tarafından alt yapı çalışmaları başlamıştı.Alt yapı çalışmalarının bittiği yerlerde paralel olarak üst yapı çalışmalarını başlattık. İlçe halkının daha iyi koşullarda yaşaması için oldukça önemli bir çalışmadır. İlçede hemen hemen tüm mahallelerimizde öncelikle zemin çalışmaları yürütüldü. Toz ve çamur oluşumuna karşı her mahallleye çakıl taşı döküldü. Şimdi Eski Mahalle’de çalışmalarımız bitti.Çalışmaları yerinde inceliyor en iyi sonucu alabilmek için halkla fikir alışverişinde bulunuyoruz.Özellikle çalışmaların sonlandığı yerlerde ilçe halkı, mahalle sakinleri memnun olduğunu bizlere söylüyor. Biz de hizmet ettiğimiz için memnun oluyoruz. Amacımız en iyi şekilde hizmet etmek.”