Çınar Belediyesi Koşusu’nu Güvenbakan Kazandı

Dün Çınar adına düzenlenen (KV-6/DHÖW) koşu, programın 4. mücadelesi olarak Diyarbakır Hipodromu’nda koşuldu.

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus koşuyu Mehmet Becene’nin sahibi, M.Veysi Becene’nin de yetiştiricisi olduğu Güvenbakan (Gobakbey-Yardımcıkızı/Sancakbeyi) jokeyi Ferit Yardımcı’yla kazandı. 8 yaşındaki kır erkek safkanın kariyerinde 2016 yılı Şanlıurfa’nın Kurtuluşu Koşusu (A3)galibiyeti de bulunuyor.

Saat 16.00’daki koşu  kum pistte 2000 metre mesafede gerçekleşti. 8 atın start aldığı mücadeleden Semetey Oğlu (Şınkart – Semetey / Batyskaf) ikincilikle ayrılırken, Rojhat Kızı (Gobakbey – Çöldesu / Odinhan) üçüncü, Taşçı Pehlivan (Caş – Almimruhiye.27 / Alaz) da dördüncü olarak ayrıldı ve tabela bu şekilde tamamlandı.

Koşunun ardından düzenlenen kupa töreninde kazanan atın sahibine vekaleten Hikmet Çelik’e kupayı Çınar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çiftçi verdi.