Murat Elibol Futbol Turnuvası Başvuruları Başladı

Çınar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Geleneksel Murat Elibol Futbol Turnuvası için başvurular başladı.Çınar Belediyesi’nin, 2011 yılında Diyarbakır’da düzenlenen bir yürüyüşte katledilen Çınarlı Murat Elibol (23) adına her yıl “Geleneksel Murat Elibol Mahallelerarası Futbol Turnuvası” adıyla düzenlediği turnuva için başvurular başladı. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan turnuva için 18-30 Ekim  tarihleri için başvurular alınacak. İlk maçların Kasım ayında başlayacağı turnuva Murat Elibol’un katledildiği 3 Aralık tarihinde final maçıyla son bulacak.

Turnuvaya katılan takımlardan ilk üçe giren takımlara Murat Elibol Futbol Turnuvası Kupası ile madalya verilecek, diğer takımlara ise onur plaketi ve madalya verilecek.

Bu yıl turnuvanın 3’üncüsü düzenlendiklerini hatırlatan Çınar Belediyesi Kültür Müdürü Mürsel Bahtiyar, turnuvanın amacını, “Amacımız gençleri bir araya getirip birbirleriyle iletişimi sağlamak. Gençler arası birlik ve beraberliğe vesile olmak, onlar arasında kaynaşma ruhunu geliştirmek” sözleri ile açıkladı.

‘Centilmenlik dışı davranışlar ihraç nedeni’

Turnuvanın iyi performans sergileyen futbolcular için futbol kariyerleri için yeni kapılar araladığını vurgulayan Bahtiyar, “Geçen yıl turnuvamıza katılıp performansları iyi olan 3 futbolcuyu Çınar Belediyesi Spor Kulübü’ne katık” dedi.

Turnuva müsabakalarının eleme şeklinde olduğunu aktaran Bahtiyar, centilmenlik dışı davranışlarda bulunarak turnuvanın ruhuna gölge düşürecek takımların derhal ihraç edileceğini kaydetti.

Bahtiyar, turnuvada yer alacak takımların sahip olacağı kriterleri şöyle sıraladı: “2016-2017 futbol sezonunda lisansı aktif olan futbolcular turnuvada oynayamayacak. Oynaması halinde sonuç ne olursa olsun takım ihraç edilecek.  Her takımda bir takım sorumlusu bulunacak müsabaka esnasında sorumlusu olmadan müsabaka başlayamayacak. Müsabaka 18 kişilik kadrodan oluşur. Her müsabakada oyuncu değişikliği en fazla 3 kişi olabilir. Turnuvada oynayacak sporcu adayı Çınar’da ikametgâh etmesi gerekir. Turnuvada oynayacak sporcu adayı 16 yaş ve üstü olması gerekir. Takımı oluşturacak listede sporcu adayları sağlık raporu getirmek zorundadır. Müsabaka zamanında 18 kişilik kadro bir yönetici bir antrenör olmak zorunda. Her takımın bir başvuru dosyası olmak zorunda içinde sağlık raporu ikametgahı ve kimlik fotokopileri bulundurmak zorunda.”