Jînwar Kadın Merkezinden 25 Kasım Etkinlikleri

Çınarlı kadınlar, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında Yuvacık Mahallesi’nde (Köyünde)“kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi” anlattı.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında etkinliklerini sürdüren Çınar Belediyesi Jînwar Kadın Merkezi çalışanları kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi Yuvacık Köyü kadınlarına anlattı. Aralarında Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Rukiye Eryılmaz, Çınar Belediyesi Kadın meclis Üyelerinin aralarında bulunduğu Jînwar Kadın Merkezi çalışanları ilçede bulunan Yuvacık Mahallesi (Köyündeki) kadınlara; kadına yönelik şiddetle mücadeleyi anlattı. Çınar Belediyesi Jînwar Kadın Merkezi çalışanı Sosyolog Ümran Nar Yuvacık Mahallesi (Köyü) ziyaret amaçlarını anlattı.

‘Biz kadınlar direnen kadınlarda aldığımız mirasla mücadele ediyoruz’

Kadına yönelik şiddetin günümüzde ortaya çıkan bir mesele olmadığını binlerce yıllık bir sorun olduğunu belirten Nar. Kadınlar bilinçli bir şekilde devlet tarafında erkek eliyle şiddet, taciz, tecavüz ve katliamlara maruz bırakıldığını vurgulayan Nar  “ Biz kadınlar direnen kadınlarda aldığımız mirasla mücadele ediyoruz. ”  dedi.

Akp iktidara geldiğinden beri kadına yönelik şiddet, tecavüz ve katliamlar her gün daha da artmakta olduğunu ve bunu OHAL (Olağanüstü HAL) kapsamında  kanun hükmünde çıkardığı kararnamelerle gizlenmeye çalışıldığını söyleyen Nar “Tüm haklarımızı ve kazanımlarımızı elimizde almakla birlikte hayatımızın her alanında militarist ve cinsiyetçi söylemlere maruz kalıyoruz. Kadınları sürekli evin sınırları içerisinde tanımlayan bir iktidar anlayışına karşı biz kadınlar tüm yaşam alanlarımızı direniş alanlarına çevirmemiz gerekir. Kazanımlarımıza yönelik dönük saldırılara karşı örgütlülüğümüzü daha çok artırıp mücadele ağını genişletmeliyiz ” diye konuştu.

‘Erkek egemen sistem her dönemde kadının gücünden korkmuştur ’

15 Temmuz darbe girişiminden sonra AKP iktidarının getirdiği OHAL (Olağanüstü HAL) ve çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerle kadın kazanımlarını hedef almaya çalışıldığını söyleyen Eryılmaz “Kadınlar Türkiye de ve dünyada şiddet ve baskılara karşı hep mücadele etmişler. Kazanımlarımız olmasına rağmen tüm kadınlar özgürleşmeden biz verdiğimiz mücadelen asla vazgeçmeyeceğiz ” şeklinde konuştu.