Çınar’ın İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekesi Yenileniyor

Çınar ilçesi’nin en büyük sorunu olan içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin altyapı sorunu yıllar sonra çözüme kavuşuyor.

Çınar Belediyesi’nin, ilçenin altyapı sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla,“Büyükşehir Yasası” olarak bilinen 6360 sayılı yasa yürürlüğe girmeden önce başlattığı çalışmalar sonuç verdi. Çalışmalar sonucu İller Bankası ile 15 Eylül’de sözleşmeye bağlanan ihalenin ardından alt yapı çalışmalarının startı verildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) ile birlikte yürütülen çalışmada, Belli Taştan ilçe merkezine 28 km isale hattı, 60 km kanalizasyon ve 80 km su şebekesi çekilerek alt yapı yenilenmesine gidilecek.

Ayrıca 500 m³ ‘lük ayaklı su deposu da Çınarlıların hizmetine sunulacak. Çalışmalar 2019 yılının Mayıs ayına kadar devam edecek.

‘Alt yapı Sorunları Çözüme Kavuşacak’

İlçede başlayacak çalışmalar hakkında bilgi veren Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Cengiz, alt yapı çalışmalarının yenilenmesi için uzun yıllar çalışma yürütüldüğünü belirterek, “2009 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana eksikliğini tespit etmiş olduğumuz Çınar içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması nedeniyle  yenilenmesi gerektiği tespitinin ardından bu yönlü çalışmalarımızı sürdürdük. Büyük Şehir Yasası’ndan sonra bu görev ve sorumluluk DİSKİ’ye devredildi. Bugün itibariyle yapımına başlama noktasına gelmiş bulunuyoruz. 8 yıl gibi uzun bir süre mücadele vermiş oluduğumuz bu çalışmanın ilçemizin en temel ihtiyacı olan içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi sağlanacaktır. İlçemizde bu çalışmalar sağlandıktan sonra her yıl yaşadığımız su kesintileri, kanalizasyon tıkanıklıkları minimum düzeye inmiş olacaktır” diye konuştu.

‘Çalışmalar Bitince Yol ve Kaldırımlar Yapılacak’

Çalışmanın gecikmesi nedeniyle birçok hizmetin yapılamadığını ifade eden Cengiz, “Bu çalışmanın uzun sürmesi belediye olarak bizlerin yapması gereken birçok hizmetimizi ertelememize neden olmuştur. Belediyenin kaynaklarını doğru kullanmak adına alt yapı hizmetlerinin bitmesini bekledik. Bu nedenle uzun zamandır yapmasını planladığımız yol, kaldırım ve refüj çalışmalarımızı yapılacak alt yapı çalışmalarının tamamlanmasına müteakip başlatılacaktır. İlçemizin yine en temel sorunlarından olan yol, kaldırım ve refüj sıkıntıları da giderilmiş olacaktır. Elimizde olmadan bu gecikmeden dolayı halkımızdan özür diliyoruz.Bu güne kadar bizi anlayışla karşıladıkları için teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın ilçe halkına daha sağlıklı bir kentsel ortam sağlayacağını düşünüyor, hayırlı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.