Çınar Yeni Bir Parka Kavuşuyor

Çınar Belediyesi’nin, mahalle aralarına park yapma projesi kapsamında Çınar yeni bir parka kavuşuyor.

Çınar Belediyesinin mahalle aralarında park yapma projesi kapsamında Gazi Mahallesinde daha önce yapımına başlanan park çok kısa bir süre içinde faaliyete girecek. Yeni parkla birlikte Çınar’daki park sayısı 6’ye yükselmiş olacak.

Mahalle aralarında yapılan parklar hakkında bilgi veren Çınar Belediyesi Proje Koordinatörü Hayrettin Esen, Yapılan küçük parklarda çocuk oyun alanları, kamelya, fitness aletleri ve bankların kurulduğunu vurguladı. Esen, mahalle aralarında yapılan parklar çevre düzenlenmesini, çimlendirme, ağaçlandırma şeklinde biçimlendirildiğini kaydetti.

Esen, mahalle aralarında küçük parklar yapmakla “vatandaşların evlerinden çıktıklarında rahat nefes alabilecekleri, çocukların güvenli bir şekilde oyun oynayabileceği ve yaşlıların spor yapıp dinlenebileceği mini alanlar yaratmak hedefinde “ olduklarını söyledi.

Gazi Mahallesinde yapımına başlanan ve yakın zamanda faaliyete girecek parkla beraber Çınar’da mahalle aralarında yapılan park sayısının 6’ye yükseleceğini hatırlatan Çınar Belediyesi Proje Koordinatörü Hayrettin Esen, bu parklar projesinin hem Çınar ilçe merkezinde hem de kırsal mahallelerde devam edeceğini aktardı.