Çınar Belediyesi Giysi Bankası Projesi Başlatıyor

Çınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, toplumdaki dayanışmayı büyütmek amacıyla “Giysi Bankası, Bizim Dükkan” ismini verdiği proje ile çok yakında hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturacak.“Dolapta Eskimesin Arkadaşım Giysin” sloganı ile startı verilecek olan proje, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarla dayanışmayı geliştirmeyi hedefliyor.

Proje hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet İsmail Demirel, Giysi Bankası’nın birçok belediyede uygulanan bir proje olduğunu belirterek, “Amacımız paylaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirmek ve hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getirmektir” dedi.

‘Tek Farkımız Ücret Almayacağız’

Giysi Bankası’nın, herkesin sahipleneceği bir proje olabilmesi için “Bizim Dükkan” ismine verdiklerini dile getiren Demirel, “Burada kullanılmayan veya az kullanılmış giysileri kardeşlerimiz, arkadaşlarımız ve dostlarımızla paylaşacağız. Belediyemizin başlattığı bu proje aslında insanlar arasındaki dayanışmayı pekiştirecek. Kurum ve kuruluşların dışında herkes bağışta bulunabilecek. Biz de bu yardımları toparlayıp belirli kontrollerden geçirdikten sonra kurmuş olduğumuz dükkanda mağaza şeklinde düzenleyip ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunacağız. Onlar da kendi ihtiyaçları doğrultusunda giysi bankasından faydalanacaklar. Giysi bankasında ilk etapta sadece giysi ve ayakkabı olacak. İhtiyaç sahibi olan herkes giysi bankasından faydalanabilecek. Tamamen mağaza gibi olacak. Tek farkımız ücret almayacağız” diye konuştu.

‘Giysi Bankası Çevre Kirliliğini de Önler’

Yeteri kadar giysi ve ayakkabı stokunun ardından açılışın yapılacağını ifade eden Demirel, projeyle dayanışmanın yanı sıra çevre kirliliğinin önüne geçmeyi de amaçladıklarını söyledi. Demirel, “Herkes mağazadan alışveriş yaptığında bir tüketim çılgınlığı yaşanıyor. Bu tür projelerle hem tüketim çılgınlığından hem de çevre kirliliğinden sakınmış oluruz. Kullanılmayan giysileri yakmak ya da çöpe atmak yerine paylaşılırsa çevre kirliliğinin de önüne geçmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Son olarak bağışlar için Çınar halkına dayanışma çağrısında bulunan Demirel, bağışların Nûjîyan Parkı içerisinde yer alan “Giysi Bankası ve Bizim Dükkan” a teslim edilebileceğini söyledi. Dayanışmada bulunmak isteyenler ayrıca aşağıda bulunan numaraları arayarak bağışlarını ulaştırmak için ayrıntılı bilgi edinebilirler.

Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü Tel:

05332012878-05454206838