Çınar Belediyesi Ağaç Dikimine Başladı

Çınar Belediyesi, ilçede yeşillendirme kapsamında ağaç dikimine başladı. Dikilmek üzere alınan yetişmiş ağaçlar cezaevi yolu, okul ve park alanlarına dikilirken, ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Çınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Veysel Elmalı, yeşile ve yeşil alanlara gereken önemi verdiklerini belirterek, “Çınar’ı daha fazla yeşillendirmek ve güzelleştirmek için ağaç ve çiçek dikimine devam ediyoruz. Kış mevsimine uygun olarak olarak toplam 376 yetişkin ağaç ve mevsimlik çiçek dikilecek. Ağaç çeşitleri olarak da 236 adet çınar ağacı, 115 dut, 16 servi, 3 erguvan, 3 ıhlamur, 2 kiraz ve bir adet de süs eriği ağacı bulunuyor” dedi.

İş makinelerinin kazdığı çukurlara ekipler tarafından yerleştirilen ağaçların toprakla bütünleşmesi için can suyu da veriliyor.